ΚΑΛΥΜΝΟΣ..... "Το νησί της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ"

Όταν λέμε Κάλυμνος, στο μυαλό έρχεται αυτόματα, "Το νησί των Σφουγγαράδων", ε?!

Δυστυχώς αυτό ΠΡΕΠΕΙ πλέον να το αλλάξουμε!!!

ΚΑΛΥΜΝΟΣ..... "Το νησί της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ"

Πέρσι έκλεισε το Γραφείο της ΔΕΗ....

Σήμερα έμαθα ότι, φέτος, από 1η Οκτωβρίου, κλείνει το Υποκατάστημα του ΟΤΕ...

Κάτι επίσης ψιθυρίζεται και για την Τοπική ΔΟΥ....

Όπως επίσης, και υποβάθμιση του Βουβάλειου Γενικού Νοσοκομείου, σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.....

Κάποτε είχαμε 2 καράβια την ημέρα, τώρα πιά, 3 την βδομάδα και δεν ξέρουμε για πόσο....

Οι επιχειρήσεις, κλείνουν η μιά μετά την άλλη....

Χιλιάδες Καλύμνιοι, κι ας μην θέλουν να το παραδεκτούν οι υπαίτιοι, αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν και να φύγουν στην ξενιτιά! Μιά ακόμα ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, όπως τόσες γενιές πριν, τα δύσκολα χρόνια τα παλιά!!! Ναι, αλλά σήμερα μιλάμε για το έτος 2000 και βάλε!!! Και είμαι περίεργος, τι θα μας πουν τα τελικά κι επίσημα αποτελέσματα, της φετινής απογραφής, αν δεν αλλιωθούν, γιατί όπως ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, μικρότερος πληθυσμός, λιγότερα αυτά που δικαιωματικά θα πρέπει να λάβουμε από το Κεντρικό Κράτος!!!! Και τότε ΜΑΥΡΟ φίδι που μας έφαγε, ε?!

Στην Κάλυμνο που κάποτε "ζούσε" αρκετά από τα γύρω νησιά, πιό πολλοί είναι αυτή τη στιγμή, οι άνεργοι από αυτούς που εργάζονται...

Ρε πάμε καλά ΤΕΛΙΚΑ!!!!!? Αξίζει αυτή η ΚΑΤΑΝΤΙΑ σε ένα ένδοξο νησί, με μια ατέλειωτη ιστορία, όπως η ΚΑΛΥΜΝΟΣ μας & σας!!!!?

Μιά φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, αφού τις τελευταίες δεκαετίες, αυτοί που ήταν στο τιμόνι του νησιού, αναλώθηκαν στο γνωστό πολιτικό γαϊτανάκι! Μια ατέρμονη ανακύκλωση ατόμων και νοοτροπιών! Τα πάντα ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Ακόμα και η καθημερινότητα του Καλύμνιου!

Κι αντί να προσθέτει ο ένας στα βήματα ανάπτυξης του άλλου, ένας ατελείωτος "μηδενισμός" των όσων έκανε ο προηγούμενος, από τον επόμενο, και ούτο καθεξής! Μηδέν από μηδέν...μηδέν εις το πηλίκον!!!

Ναί αλλά στην τελική, το ΜΗΔΕΝ είναι ΤΕΛΙΚΑ για όλους μας όπως και για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αδικημένο και πολύπαθο νησί μας!

Επάνδρωση των εκάστοτε Δημοτικών συνδυασμών, όχι με βάση την αξία και ικανότητα κάποιου να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στο νησί, αλλά με τον αριθμό ψήφων που θα ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στον συνδυασμό! Και μετά, τα οφίτσια, το καλαμοκαβαλίκεμα, το βόλεμα των "δικών" μας σε θέσεις κλειδιά, για να μπορούν να ελεγχουν όσον το δυνατόν περισσότερους τομείς της καθημερινής ζωής του απλού, ανυποψίαστου Καλύμνιου, άσχετα αν είναι τα πλέον ακατάλληλα άτομα για το πόστο! Η προσωπική προβολή και αυτή η γελοία εξουσιομανία, με τους ατέλειωτους πραγματικά, ανερχόμενους (στην φαντασία τους) μικρούς Ναπολέωντες!

Σε μιά αγορά που χρόνο με τον χρόνο, εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται σε όλο και χειρότερο κατρακύλημα, βολέυουμε τους δικούς μας, στα Δημοτικά έξοδα προς τρίτους, εις βάρος των υπολοίπων, γιατί απλά, πρέπει να ξεπληρώσεις το "πλασάρισμα" που σου έκαναν για να βγεις στην Δημαρχία.....

Δεκάδες έργα και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, βιτρίνας....κι ελάχιστα/ες ΟΥΣΙΑΣ....

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ και ΠΑΧΙΑ, απλά για το "γυαλί"και τα ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΜΜΕ!

ΠΟΛΙΤΙΚΑ "πυροτεχνήματα", για να τραβήξουν την ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ την προσοχή του ΑΦΕΛΗ έως ΗΛΙΘΙΟΥ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥ τους, οπουδήποτε αλλού εκτός από την ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων, για να μην τους πάρει χαμπάρι!

Κι ακόμη, μετά από τόσα χρόνια ΛΑΘΟΣ προτεραιότητες, και ΠΟΛΙΤΙΚΑ "παιχνίδια", σαν να ήταν μικρά παιδιά, κι αντί να σκεφτούν και να προνοήσουν να "θωρακίσουν" το νησί και τα "κεκτημένα" του, γινόμαστε μάρτυρες και της ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗΣ του νησιού, ακόμα κι από κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας! Άραγε, ποιό είναι επόμενο?!

Να συνεχίσω??? Άστο καλύτερα...Θα με πουν πάλι, κακοπροαίρετο, στριμένο, υπερβολικό και άλλα "κομπλιμέντα"....πράγματα που τα απολαμβάνω ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ξέρετε....τί να κάνουμε? Έχει το τίμημά της, η ΚΑΛΥΜΝΙΚΗ ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ κι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και να λες τα πράγματα με τ όνομά τους!

Χωρίς να χαίδεύεις κανενός τ αυτιά, κι ας βγαίνει εις βάρος σου, αρκεί βγαίνει προς όφελος της Καλύμνου και των ανθρώπων της!!!! Με αυτές τις παραπάνω αρχές, επιβίωσε η Κάλυμνος μέσα στους αιώνες....αρχές που δυστυχώς έχουμε ξεχάσει (ελπίζω), κάπου στο βάθος του μυαλού μας!!!

(...γουλιά καφέ......ένα ακόμα τσιγάρο.....)

...και πάμε, στον ΚΥΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για αυτή την ΚΑΤΑΝΤΙΑ, αυτό το ΧΑΛΙ, πραγματικά...

ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥΣ.....

ΕΚΠΛΗΞΗ!!!!!? Μην εκπλήσεστε ΚΑΘΟΛΟΥ....

ΟΛΟΙ οι πιό πάνω, έκαναν, κάνουν και θα κάνουν ΟΛΑ αυτά τα ΑΙΣΧΗ...γιατί ΑΠΛΑ εμείς τους το ζητήσαμε! Για δεκαετίες ψηφίζουμε τα λάθος άτομα, για τους λάθους λόγους....

ΓΙΑ:....

Να μας βολέψουν το παιί μας, σε κάποιο πόστο στο Δήμο ή στα "πέριξ", με διαφανείς ή μη τρόπους....ALL TIME CLASSIC!

Να μας φτιάξει το δρόμο μας, γιατί είμαστε "φραγκοφονιάδες", τσιγκούνηδες και θέλουμε κουτοπόνηρα κι εγωιστικά να στερήσουμε κρατικούς πόρους, που πολύ απλά και δίκαια ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ τους Καλύμνιους!

Να πάρουμε σε "αποκλειστικότητα", κάποια προμήθεια του Δήμου.....

Να μας βολέψουν σε κάποιο Ευρωπαικό Πρόγραμμα...

Να μας βοηθήσουν να πάρουμε κάποιο επίδομα που απλά δεν μας ανήκει...

Να μας δώσουν κανα έργο του Δήμου, ΠΑΛΙ με διαφανείς ή μη διαδικασίες....

Να "παρέμβουν" για να μας βγάλουν καμμιά "αναπηρική" σύνταξη...???!

Να...

Να...

Να...

Να συνεχίσω?! Μπά, άστο καλύτερα, θα χάσει την ουσία του το πράγμα!

Αναρωτηθήκαμε ποτέ αν αυτοί που θα κάνουν τελικά (αν τα κάνουν), αυτά τα "μικρά" κι "ασήμαντα" για εμάς τους εγωιστές, ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν κάτι για ΟΛΟΥΣ μας, για το νησί ΟΛΟΚΛΗΡΟ?

Αν είναι ΙΚΑΝΟΙ να κάνουν κάτι για να καλυτερέψουν την ζωή σου, το βιωτικό σου επίπεδο, τις καθημερινές συνθήκες της ζωής σου? Το μέλλον των παιδιών σου!?

Μιά ζωή ακούγαμε με το ένα αυτί, με αυτό που μας συνέφερε, εμάς προσωπικά κι εγωιστικά! Κι έτσι ο ένας μας τράβαγε από δω, ο άλλος από κει! Βρήκαν το κουμπί μας, κι έτσι με το πέρασμα του χρόνου, καταντήσαμε από ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ, σε ΘΥΜΑΤΑ και ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ αυτών που τους δώσαμε ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ την "εντολή", να κάνουν κάτι για την Κάλυμνο και κατ επέκταση για μας και τα παιδιά μας! Δεν μάθαμε ΠΟΤΕ από τα ΠΑΘΗΜΑΤΑ μας!!! Κι εξακολουθήσαμε για δεκαετίες να επαναλαμβανόμαστε! Τα ίδια πρόσωπα με άλλη ομάδα, σε άλλη χρονική στιγμή! Οι λεγόμενοι "καλαμιές"!

Κι εμείς πάντα "τσιμπούσαμε" το δόλωμα! Και αν και βλέπαμε την κατάσταση, απλά εγκλωβιστήκαμε! Δεν είμασταν πλέον οι "μονιασμένοι" Καλύμνιοι να επαναστατήσουμε και να απαιτήσουμε να αλλάξουμε κάτι! Μας χωρίσανε για να μπορούν να μας ελέγχουν!

Δεν φταίνε αυτοί τελικά! Την δουλειά τους κάνουνε! Αυτή που εμείς τους δώσαμε....

Κι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, κι αρχίσανε τα πολύ δύσκολα, βγήκε μέσα από τον ΚΑΠΟΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ κι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ Καλύμνιο, ότι το χειρότερο...

Ο ένας να "φάει" τον άλλο...

Να χαιρόμαστε με την λύπη κάποιου και να λυπώμαστε με την χαρά του...

Κι όποιος μέσα σε αυτό το χάος, καταφέρει να κάνει κάτι στην ζωή του, να πέσουν να τον φάνε...

Διώξαμε τον τουρισμό με τα καραγκιοζιλίκια μας...

Ο καθένας για την πάρτη του.....

Και ΠΟΛΛΑ άλλα τέτοια "ΟΜΟΡΦΑ"!!!

Καμμιά ένδειξη ότι είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε και να αλλάξουμε κάτι...

Μην παραπονιώμαστε λοιπόν!

ΜΟΝΟΙ μας ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ το νησί μας και την μακραίωνη ιστορία του, κι ας βλέπουμε ότι δεν πάει άλλο!

Ας ξυπνήσουμε λοιπόν, ας βάλουμε το ΕΓΩ στην άκρη, ας κάνουμε ο καθένας μας τις απαραίτητες "θυσίες", ας ξεβολευτούμε, κι ας κοιτάξουμε το μέλλον της Καλύμνου και των παιδιών μας, πιό σοβαρά!

Αλλιώς, με την ΤΡΑΓΙΚΗ και ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ για τον Καλύμνιο, τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα....

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ!!!!

Με όλη την καλή διάθεση και προθέσεις,

Νίκος Χριστοδούλου

ή για όλους τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΝΤΟΜΠΡΟΥΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ φίλους εδώ στο FACEBOOK ο "κακός" Kalymnos Web

http://www.facebook.com/kalymnosweb

http://www.facebook.com/kalymnos

ΥΓ:

Φτου και παραλίγο να το ξεχάσω!!! Καλορίζικια και η Τσάινατάουν της Καλύμνου μας!!! Κάτσε καλά, Τσάινατάουν έχει και στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου! Γιατί δηλαδή? Τί το λιγότερο έχει η Κάλυμνος?

Ήτανε στραβό τ αμπέλι, το φαγε κι ο γάιδαρος!!!