28/8/2012

Τσίπρας: "Κουκουλώσατε το σκάνδαλο της Siemens με τον συμβιβασμό"

Τσίπρας: "Κουκουλώσατε το σκάνδαλο της Siemens με τον συμβιβασμό"Κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού - από άποψη διακομματικής διαπλοκής - σκανδάλου της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.
 

Ο κος Τσίπρας δήλωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημίας σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση. Εμείς το δίκαιο του λαού μας δεν θα το αφήσουμε. Θα το διεκδικήσουμε και θα το κερδίσουμε ανέφερε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του.

Παράλληλα, ο κος Τσίπρας επετέθη κατά του Πρωθυπουργού για το ουδείς αναμάρτητος που είπε ενώπιον της κας Μέρκελ, σχετικά με το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε επί 3,5 χρόνια και ζήτησε επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του κου Σαμαρά, αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον νομικό του σύμβουλο, Ιωάννη Καρακώστα, να αμείβεται από την εταιρεία Siemens και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου:

Την νομική συμβουλή για τον συμβιβασμό, την έδωσε λογικά στον Αντώνη Σαμαρά ο αρμόδιος νομικός του σύμβουλος, Ι. Καρακώστας, ο οποίος αποκαλύπτεται πως εισέπραττε εμβάσματα απ' το γνωστό παραταμείο της Siemens, με την ίδια μέθοδο που εισέπρατταν οι Μαντέλης, Τσουκάτος, Σκαρπέλης και ο φυγάς κος Καράβελας. Εγνώριζε ο Πρωθυπουργός ότι ο νομικός του σύμβουλος αμείβονταν απ' τα μαύρα ταμεία της Siemens και ποιος ο ρόλος του νομικού του συμβούλου στον συμβιβασμό; Και τώρα που γνωρίζει ο κος Σαμαράς, θα τον καλύψει; αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ο κος Τσίπρας γενικότερα, υποστήριξε πως το σκάνδαλο Siemens φανερώνει πως μαζί τα φάγατε - τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που εναλλάσσεται στην εξουσία απ' την μεταπολίτευση και μετά. Ο συμβιβασμός αποδεικνύει την παροιμία του λαού ότι χέρι που σε ταΐζει, δεν το δαγκώνεις. Κι ακόμα περισσότερο, δεν υπάρχει σήμερα καμία αμφιβολία, πως τη χώρα πτώχευσε μια διακομματική συμμορία διαπλεκομένων, που αφού ξεκοκάλισε το δημόσιο πλούτο, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, γιατί δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει εξ ονόματος του ελληνικού λαού.

 Έτσι ερμήνευσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και την στάση του κου Σαμαρά κατά την συνάντησή του με την 'Αγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι απέφυγε να αναφερθεί στην επαναδιαπραγμάτευση, ή να πει έστω πως τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας θα επιτείνουν την ύφεση και το αδιέξοδο.

Αυτά που μας παρουσιάζετε σήμερα ως κέρδη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Όπως τα 100 εκ. που θα δώσει η Siemens για εκπαίδευση των στελεχών του Δημοσίου ενάντια στη διαφθορά. Μας περνάνε, μας περνάτε για ιθαγενείς σχολίασε ο κος Τσίπρας. Αναφέρεστε στις μελλοντικές επενδύσεις της εταιρείας. Το κόστος της αποεπένδυσης του 2006 το έχετε υπολογίσει; Πουλήθηκε το τμήμα δημοσίων δικτύων της Siemens. Έκλεισε η Τηλεβιομηχανική στη Θεσσαλονίκη. Έκλεισε το Software Center και απολύθηκαν χιλιάδες επιστήμονες.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και καμία προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Οι προεκλογικές εξαγγελίες, και τα θα έχουν μείνει μετέωρα. Το μόνο που υπάρχει είναι η συνενοχή στο κουκούλωμα και το έγκλημα τόνισε ο κος Τσίπρας.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε καταστροφικό για την ελληνική οικονομία - σκοινί για να κρεμαστούμε το αίτημα της επιμήκυνσης, ενώ εκτίμησε πως πίσω από την πρόταξη της ανάπτυξης εκ μέρους του κου Σαμαρά, κρύβεται η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η πώληση νησιών και οι ειδικές οικονομικές ζώνες των ανασφάλιστων εργαζομένων.

 

Ανάπτυξη με Μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Σε μία χώρα με λεηλατημένο τον φυσικό της πλούτο και τα εργασιακά της δικαιώματα δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι εθνική επιταγή να ανατραπεί αυτή η πορεία και θα ανατραπεί πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι περιμένουν ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Τσίπρας.

 

ΑΡΧΗ  

Στην σεληδα Καλυμνικα Νεα

Tαρπον  Σπριγκς  Φλοριδα.

  2006 RadioKalymnos.com